آزادسازی نظام تصمیم گیری های اساسی از تسخیرشدگی، شرط نجات اقتصاد و سیل زدگان در گزارش چهاردهم دکتر حسین راغفر و احسان سلطانی به مردم شریف ایران؛

2019/04/13

سال 1397 اوج تسخیر دولت، مجلس و دستگاه قضایی توسط صاحبان قدرت و مکنت بود که ثروت خود را از غارت منابع طبیعی و زمین گرد آورده­اند. اصلی­ترین عامل این انباشت ثروت بادآورده و نابرابری­های ظالمانه، سیاست­های مصوب دولت و مجلس هستند. اما این غارت منابع عمومی و ثروت­های بادآورده پیامدهای گسترده­ای دارند که مهم­ترین آنها فرسایش شدید اعتماد مردم به حاکمیت، و گسترش شدید احساس ناامنی و بی­پناهی است که خود سبب فرسایش اخلاق عمومی، جرم و جرائم، اعتیاد، خودکشی، مهاجرت و فرار مغزها شده است.

بزرگترین ماموریت حاکمیت در سال 1398 نجات نظام تصمیم گیری های اساسی از یوغ صاحبان این سرمایه¬های بادآورده است که نه از تلاش، سخت¬کوشی، نوآوری و خلاقیت بلکه از زد و بند حاصل شده است، از ارتباط های انگلی- کسانی که نه از تلاش و کار بلکه از چسبیدن به منابع درآمدهای فروش منابع طبیعی ارتزاق می¬کنند. شرط لازم برای انجام اصلاحات، آزادسازیِ نظام تصمیم¬گیری از تسخیرشدگیِ ارباب قدرت و مکنت است.  
در یازده ماه نخست سال 1397 معادل ۴۰ میلیارد دلار کالا بطور رسمی از کشور صادر می¬شود که بخش قابل ملاحظه¬ای از آن مایحتاج عمومی و کالاهای اساسی مردم است. این رقم شامل ارقام قاچاق نمی¬شود که مقادیر بی¬سابقه¬ای است که در اثر بی¬ارزش شدن پول ملی و ارزان شدن آن در مقابل پول کشورهای همسایه خروج کالا از مرزهای کشور را شتابی بی¬سابقه بخشید؛ و به همین دلیل مقادیر زیادی دام و محصولات کشاورزی از کشور قاچاق شد. نکته تکان¬دهنده که بخشی از ابعاد فاجعه کاهش دستوری و بی¬سابقه پول ملی در ایران را منعکس می¬کند این است که برای نخستین بار در طول تاریخ معاصر، از ایران به کشورهای افغانستان و پاکستان محصولات کشاورزی از قبیل پیاز، سیب¬زمینی و گندم به همراه دام، صادر و قاچاق می¬شود. در یازده ماه نخست سال 1397 معادل 750 هزار تن پیاز و سیب¬زمینی به ارزش 2۸0 میلیون دلار صادر و همزمان 3۳0 میلیون دلار موز وارد کشور می¬شود! این همه هنر تدبیر در اثر نفوذ منتفعین این غارت¬ها و همکاری نظام تصمیم¬گیری-های اساسی مقدور شده است. 
از ابتدای سال 1398، ۲۳ استان کشور درگیر بارندگی‌های شدید، سیلاب¬ها و طغیان رودخانه¬ها و سد¬ها شده¬اند که تخریب¬های گسترده و بی¬سابقه¬ای را درپی داشته است و بسیاری را در شرایط بسیار اسفباری رها کرده است. این تخریب¬ها بیش از آن که نشانه قدرت طبیعت باشند نشانه¬های بارز ضعف نظام تدبیر است. حجم خسارت‌های وارده به خانه‌های مردم، مزارع، دام¬ها، تأسیسات عمومی، زیرساخت‌ها و جاده‌ها سنگین و گسترده است که میزان آن تا ۳۰ هزار میلیارد تومان برآورد می¬شود. این میزان خسارت که در بودجه دولت پیش¬بینی نشده است، در حدود نصف بودجه عمرانی، ۶ درصد بودجه عمومی و کمتر از ۲ درصد بودجه کل کشور می¬باشد. راهکارهای پیشنهادی توسط نظام تصمیم¬گیری¬های اساسی برای جبران خسارات و بازسازی مناطق سیل¬زده، تداوم سیاست¬های مالوف است؛ از سوی رئیس جمهور برداشت دومیلیارد یورو از منابع صندوق توسعه ملی، از سوی نمایندگان مجلس نیز برداشت از منابع صندوق توسعه ملی، و از سوی بانک مرکزی تامین منابع مالی از طریق تسهیلات بانکی در دستور کار قرار دارند.
 

علاقمندان برای دریافت متن کامل این گزارش ارزشمند می توانند فایل پیوست را دانلود نمایند


دانلود فایل پیوست : گزارش چهاردهم


   


نظرات کاربران
سخنران : دکتر علیرضا گرشاسبی، دکتر فرشاد مومنی
زمان : 

پنج شنبه 31 فروردین 1403 ساعت 14 الی 16


مکان : 

موسسه مطالعات دین و اقتصاد 

https://www.skyroom.online/ch/moassesse/institute-of-religion-and-economic

دیدگاه های روز
نظرسنجی
تقسیم سازمان مدیریت و برنامه ریزی به 2 معاونت برنامه و بودجه و سازمان امور استخدامی: