اقتصاددان و صنعتگر ایرانی و سکاندار سیاست اقتصادی کشور در دهه اول انقلاب
امروزه بیش از هر زمان دیگری در طول تاریخ بشر بر جایگاه و نقش علم و فناوری در خلق ارزش افزوده وبدنبال آن بر سطح رفاه و کیفیت زندگی مردم در هر کشوری تاکید می شود لذا بدون تردید مناسب ترین نقطه عزیمت در شرایط کنونی کشور و شیوه اصولی برای برون رفت از چالش ها و بحران های موجود را می توان بنیان های نهادی شکل دهنده به نظام علم و فناوری کشور دانست،
با دریافت جایزه نوبل توسط ریچارد تیلر به خاطر نگارش کتاب اقتصاد رفتاری مباحث این شاخه از علم اقتصاد در سراسر دنیا از جمله ایران به شدت داغ شد و در بسیاری از کشورها از جمله ایران کتاب وی به سرعت ترجمه و انتشار یافت اما بسیاری از دانشجویان و دانش پژوهان به دنبال آن بودند که مباحث اقتصاد رفتاری خارج از چارچوب ترجمه به زبان فارسی در کشور تالیف شود خانم دکتر نرگس درویش فارغ التحصیل دانشگاه لستر انگلستان که در حال حاضر در دانشگاه الزهرا به تدریس مشغول می باشد با درک حساسیت کنونی و نیاز دانش پژویان برای اولین بار در کشور به تالف کتاب اقتصاد رفتاری پرداخته که به لحاظ اهمیت و ضرورت نشر آن انتشارات نهادگرا بلافاصله آنرا به زیور طبع آراسته نمود. برای آگاهی بیشتر دانشجویان و دانش پژوهان در خصوص ویژگی های این کتاب موسسه مطالعات دین و اقتصاد گفتگویی را با ایشان انجام داده است که در ذیل می آید؛ ضمنا برای تهیه این کتاب می توانید به کتاب فروشی های سراسر کشور مراجعه و یا از طریق شماره تلفن 88905607 کتاب مذکور را ابتیاع فرمایید.
دکتر زینب مهدوی مدیر روابط عمومی موسسه مطالعات دین و اقتصاد در مصاحبه با سایت این موسسه عامل این موفقیت را انتخاب هوشمندانه نویسنده در انتخاب موضوع دانست و گفت: در این کتاب یک صورت بندی بدیع و منحصر به فردی از توسعه اقتصادی ارائه شده است که می توان آن را عامل اصلی استقبال گسترده از آن به شمار آورد، به اعتقاد نویسنده برای فهم تحول اقتصادی باید گستره ای فراتر از تحول صرف اقتصادی را مورد توجه قرار داد.
لازم به ذکر است مباحثی که در این اثر ارائه شده است با بررسی و ارزیابی اندیشه شهید آیت الله دکتر بهشتی به خصوص ایده های مترقی اش در قانون اساسی، درصدد پاسخ به این سوال است که ما با آن اندیشه ها چه نسبتی داریم؟ و در کجا "از آن ها" بازگشت کرده ایم، و چگونه می توانیم "به آن ها" بازگشت کنیم؟ پاسخ به هر یک از سوالات و انتخاب گزینه های پیش رو موکول به شاخص هایی است که از پیش تعیین گردیده و از سوی پیشگامان نهضت اعلام شده بود و البته میان آن ها آیت الله بهشتی، یکی از برجسته ترین متفکران و از طراحان اصلی نظام اسلامی است و با تکیه بر آرای او می توان تشخیص داد که اینک در کجا قرار داریم؟
محسن ایزدخواه مدیر مسئول انتشارات نهادگرا در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی موسسه مطالعات دین و اقتصاد در مورد ویژگی های این کتاب اظهار داشت:
از یکصد و چهارسال پیش که انعقاد قرارداد دارسی برای تولید نفت در ایران آغاز شد همواره تاریخ صنعت نفت ایران علیرغم اهمیت این صنعت عظیم و آثار تعیین کننده آن بر همه شئون کشور،تاریخ این صنعت آن طور که شایسته و بایسته همه این تحولات است ثبت و ضبط و مورد پردازش قرار نگرفته است. شاید سیاست زدگی جامعه ایران موجب شده باشد مواردی که نفت با سیاست ارتباط بسیار نزدیک پیدا کرده است بیشتر مورد توجه مورخین و پژوهشگران قرار گرفته باشد. برای نمونه به نهضت ملی شدن نفت و آثار و تبعات آن بیشتر پرداخته شده اما بسیاری از مسائل مهم این صنعت مورد غفلت قرار گرفته و بسیاری از خاطرات و وقایع و مسائل مهم در این صنعت تنها در سینه ها باقی مانده است.
پنجشنبه 25بهمن ماه 1397 از ساعت 14 الی 16
بلوار کشاورز نرسیده به میدان ولیعصر خیابان برادران مظفر نبش کوچه شهید ذاکری پلاک126موسسه دين و اقتصاد
مقایسه عملکرد دولتهای پس از انقلاب توسط سیاسون، اغلب در پوششی از سیاستزدگی ارائه شده و بدون دادن ارائه آمار و مستندات، با نگاههایی جناحی در این مورد صحبت شده است. دکتر فرشاد مومنی در گفتوگویی که با شفقنا داشت، پایه سخنانش را آمار و ارقام گزارشهای سالانه توسعه انسانی UNDP، گزارش بانک جهانی، گزارشهای مرکز آمار ایران و دیگر آمار قابل توجه قرار داده است.
در حالی که گفته می شود مرکز پژوهش های مجلس در گزارشی پیشنهاد محاسبه قیمت کالاهای اساسی با نرخ دلار 8 هزارتومان به جای دلار 4 هزار و 200 تومان را مورد حمایت و تأیید قرار داده است؛ در این سخنرانی دکتر راغفر در سخنرانی خود به نقد وجوه مختلف گزارش مرکز پژوهش های مجلس در این باره می پردازد و علاوه بر اشاره به اغراق امیز بودن برخی از اعداد در این گزارش، بر اثرات تورمی جدی بالابردن قیمت کالاهای اساسی تأکید می کند.
استعفاي حسن قاضي زاده هاشمي، وزير بهداشت و درمان سبب شد تا دعوا در درون دولت بالا بگيرد و همان افرادي كه در دولت با اشتباهي فاحش، پاي طرح ارائه شده از سوي وزير بهداشت را امضا كردند، اكنون رودرروي او قرار گرفته و بر سهم خواهي بيشتر او خرده بگيرند. براساس تحليل هاي كارشناسان، در دوسال ونيم گذشته، هزينه هاي درماني سازمان تأمين اجتماعي كه پشتوانه شمار زيادي از كارگران محسوب مي شود، دو برابر 52 سال گذشته شده است.